30. juni - kl. 13:00 - 18:00 - Vestindien kommer til Borreby

Igen i år arrangerer Borreby et stort Dansk Vestindien program med foredrag debar, rom, mad og musik.

Som en særlig service for vores medlemmer tilbyder Museumsforeningen igen i år gratis kørsel frem og tilbage.

Særlig tilmelding på museet.

12. juni kl. 15:00 - 18:00 på Museet - HVAD ER DET VÆRD?

Gå i gemmerne og find gamle ting frem, måske er det noget værd?

Kom og find ud af det når eksperterne fra Bruun-Rasmussen besøger Holbæk Museum. Det koster ikke noget, I får en ekspert vurdering og vælger selv om I vil gå hjem med arvegodset igen.

Men måske kommer det på auktion, og der bliver råd til en ekstra rejse i år...

27. maj kl. 10:00 udflugt til Egholm Museum

Vi mødes på Egholm, Trehøjevej 47, 4070 Kirke Hyllinge.

Og så er der arrangeret en omvisning på dette museum tæt på Holbæk.

De har speciale i våben med en stor samling fra 2. verdenskrig - så det er absolut en sjov udflugt for "drenge" i alle aldre.

30. maj kl. 19:00 på Museet

Er du en af dem, der ikke rigtigt ved, hvad en podcast er og er nysgerrig?

Så afholder vi et lille kursus. Kom med din egen telefon og/eller I-pad/tablet og lær det.

Så kan du også finde ud af, hvordan du lytter til Museets egne podcast med indlæg bl.a. om den gamle havn.

Halvblonde

Helblonde

22. november kl. 19:00 på Museet

I anledning af særudstillingen på Holbæk Museum kommer Birthe Jarlbæk og fortæller levende og underholdende om dagliglivet på Den Konglige Porcelænsfabrik (nu Royal Copenhagen) krydret med gode historier og anekdoter - fortalt med kærlighed til fabrikken og kollegerne.

Birthe Jarlbæk var ansat på fabrikken i perioden 1966 - 1992. I foredraget beretter hun om de oplevelser, hun har haft som musselmaler, underviser, overmaler i produktion og på udviklingsafdelingen, rejsende repræsentant for fabrikken på arbejdende værksteder i mange lande - for så at afslutte som musselmaler igen.

Fabrikkens historie og produktion bliver gennemgået - inklusive Strejken i 1975, med de musselmalede paptallerkner.

Efterfølgende er der mulighed for spørgsmål og svar.

Entré inkl. kaffe - for medlemmer: kr. 30 - for ikke medlemmer kr. 50,-

26. oktober kl. 19:00 på Museet fortæller Torben Elmedal om "Broholmernes fortid som kongernes jagthund på storvildt".

Merete og Torben Elmedal arbejder for tiden på er større værk om Broholmerne, der er nok ingen, der ved mere om denne særlige hunderace - kom og blive klogere - ikke kun på hunde, men på hele kulturhistorien omkring brugen af jagthunde.

26. september 2017 kl. 19:00 på Museet

Ulla Lunn kommer og fortæller om "Min Vestindiske Arv".

Historien starter på St. Croix i 1750 og ender på Knabstrup i Vestsjælland. I et billedforedrag fortæller Ulla Lunn om både om sit eget projekt med bevaring af den vestindiske arkitektur og hendes egen 4 x tipoldefar Jens Michelsen Beck. Beck var korttegner og ejer af både plantage og slaver. Ulla Lunn fortæller om St. Croix om slaverne og om de unge drenge som det var på mode at tage som kammertjenere. Kan vi tage moralsk stilling til det i dag?

16. september 2017

Gratis bustransport til BORREBY GODS når Vestindien flytter til Borreby

Holbæk Museumsforening tilbyder medlemmer og frivillige gratis bustransport til Borreby lørdag den 16. september.

Afgang Jernbanevej v. Administrationscenteret/Jobservice kl. 12.15

Hjemtransport fra Borreby kl. 18

Tilmelding i museumsshoppen efter først til mølle princippet. Ring eller mød op i shoppen og angiv navn og antal personer senest søndag den 10/9 kl.15

NB! Turen gennemføres hvis mindst 15 medlemmer melder sig.

Programmet er vist nedenfor.

Se mere om dagen på: www.borrebygods.dk/2017/04/07/vestindien

Klosterstræde 18

4300 Holbæk

© Copyright. All Rights Reserved.

vennemail@holbaekmuseumsforening.dk