Lotte Dandanell fortæller om sit virke i dansk film

Onsdag d. 24. april kl. 19.00 på Museet

I samarbejde med Holbæk Museumsforening kommer Lotte Dandanell og fortæller om sit lange virke i dansk film. Mange kender Dandanell som hende, som designede Yvonnes tøj til Olsenbanden, men hun er i dag først og fremmest designer af farverigt tøj og collager.

Arrangementet er åbent og der kræves ikke forhåndstilmelding.

Deltagelse inklusiv kaffe koster 30 kr for medlemmer af Holbæk Museumsforening

og 50 kr for alle andre.

Holbæk Museum har en særudstilling i perioden 11. april - 16. juni 2019, hvor kostumier og designer Lotte Dandanell udstiller et bredt udvalg af sine kreationer.

Hun genanvender gamle broderier til ny designede jakker, frakker og nederdele og som pynt på bluser og kjoler i et meget farverigt univers. Stofrester og andre materialer anvender hun til billedkollager. I udstillingen på Holbæk Museum vises et udvalg af hendes store produktion. Et udvalg af de udstillede designer er til salg.

Holberg og Sorø  -  Holberg i lokalt vestsjællandsk sammenhæng.

På Holbæk Museum 13. februar kl 19-21

Karen Skovgaard-Petersen fortæller.

Arrangementet er åbent og der kræves

ikke forhåndstilmelding.

Deltagelse inklusiv kaffe koster 30 kr for

medlemmer af Holbæk Museumsforening

og 50 kr for alle andre.

Med udgangspunkt i Holbergs liv på Sorøegnen vil Karen Skovgaard-Petersen give en introduktion til hans store forfatterskab og vise hvordan hans tanker om både landbrug og pædagogik hænger sammen med hans syn på hvordan et samfund fornuftigvis bør indrettes.

Ludvig Holberg (1684-1754) er en hovedskikkelse i dansk litteraturhistorie. Hans forfatterskab er næsten ubegribeligt stort, og mange af hans muntre og underfundige tekster er levende og vedkommende den dag i dag.
Men Holberg var ikke bare en succesrig forfatter. Han var også universitetsprofessor, og i den sidste del af sit liv blev han desuden godsejer og landmand på Sorøegnen. Han var levende interesseret i landbrug, og han anså det for en betydelig mere fornuftig beskæftigelse end de verdensfjerne afhandlinger mange af hans professorkolleger udgav. Nytte var i det hele taget et nøglebegreb for Holberg, og det præger også hans tanker om pædagogik. Han engagerede sig stærkt i Sorø Akademi og testamenterede endda sin store formue til akademiet.

30. juni - kl. 13:00 - 18:00 - Vestindien kommer til Borreby

Igen i år arrangerer Borreby et stort Dansk Vestindien program med foredrag debar, rom, mad og musik.

Som en særlig service for vores medlemmer tilbyder Museumsforeningen igen i år gratis  kørsel frem og tilbage.

Særlig tilmelding på museet.

12. juni kl. 15:00 - 18:00 på Museet - HVAD ER DET VÆRD?

Gå i gemmerne og find gamle ting frem, måske er det noget værd?

Kom og find ud af det når eksperterne fra Bruun-Rasmussen besøger Holbæk Museum. Det koster ikke noget, I får en ekspert vurdering og vælger selv om I vil gå hjem med arvegodset igen.

Men måske kommer det på auktion, og der bliver råd til en ekstra rejse i år...

27. maj kl. 10:00 udflugt til Egholm Museum

Vi mødes på Egholm, Trehøjevej 47, 4070 Kirke Hyllinge.

Og så er der arrangeret en omvisning på dette museum tæt på Holbæk.

De har speciale i våben med en stor samling fra 2. verdenskrig - så det er absolut en sjov udflugt for "drenge" i alle aldre.

30. maj kl. 19:00 på Museet

Er du en af dem, der ikke rigtigt ved, hvad en podcast er og er nysgerrig?

Så afholder vi et lille kursus. Kom med din egen telefon og/eller I-pad/tablet og lær det.

Så kan du også finde ud af, hvordan du lytter til Museets egne podcast med indlæg bl.a. om den gamle havn.

Halvblonde

Helblonde

22. november kl. 19:00 på Museet

I anledning af særudstillingen på Holbæk Museum kommer Birthe Jarlbæk og fortæller levende og underholdende om dagliglivet på Den Konglige Porcelænsfabrik (nu Royal Copenhagen) krydret med gode historier og anekdoter - fortalt med kærlighed til fabrikken og kollegerne.

Birthe Jarlbæk var ansat på fabrikken i perioden 1966 - 1992. I foredraget beretter hun om de oplevelser, hun har haft som musselmaler, underviser, overmaler i produktion og på udviklingsafdelingen, rejsende repræsentant for fabrikken på arbejdende værksteder i mange lande - for så at afslutte som musselmaler igen.

Fabrikkens historie og produktion bliver gennemgået - inklusive Strejken i 1975, med de musselmalede paptallerkner.

Efterfølgende er der mulighed for spørgsmål og svar.

Entré inkl. kaffe - for medlemmer: kr. 30 - for ikke medlemmer kr. 50,-

26. oktober kl. 19:00 på Museet fortæller Torben Elmedal om "Broholmernes fortid som kongernes jagthund på storvildt".

Merete og Torben Elmedal arbejder for tiden på er større værk om Broholmerne, der er nok ingen, der ved mere om denne særlige hunderace - kom og blive klogere - ikke kun på hunde, men på hele kulturhistorien omkring brugen af jagthunde.

Entré inkl. kaffe - for medlemmer: kr. 30  -  for ikke medlemmer kr. 50,-

26. september 2017 kl. 19:00 på Museet

Ulla Lunn kommer og fortæller om "Min Vestindiske Arv".

Historien starter på St. Croix i 1750 og ender på Knabstrup i Vestsjælland. I et billedforedrag fortæller Ulla Lunn om både om sit eget projekt med bevaring af den vestindiske arkitektur og hendes egen 4 x tipoldefar Jens Michelsen Beck. Beck var korttegner og ejer af både plantage og slaver. Ulla Lunn fortæller om St. Croix om slaverne og om de unge drenge som det var på mode at tage som kammertjenere. Kan vi tage moralsk stilling til det i dag?

Entré inkl. kaffe - for medlemmer: kr. 30  -  for ikke medlemmer kr. 50,-

Klosterstræde 18

4300 Holbæk

© Copyright. All Rights Reserved.

vennemail@holbaekmuseumsforening.dk